Zo sluit u gemakkelijk een scooterverzekering af

Zo sluit u gemakkelijk een scooterverzekering af

24 december 2020 0 Door Redactie

Heeft u kortgeleden uw scooterrijbewijs gehaald of een nieuwe scooter gekocht? Dan kunt u vast niet wachten om een rondje te gaan rijden. Voordat u dit doet moet u echter eerst wel een scooterverzekering afsluiten. In dit artikel vertellen wij u hoe u het gemakkelijkst een goedkope scooterverzekering vindt.

Welke dekking zoekt u?

Voordat u op zoek gaat naar de scooterverzekering die bij u past, is het belangrijk om te weten dat er verschillende mogelijkheden zijn wat betreft de dekking van de verzekering.

Verplichte WA-verzekering

Ten eerste is er de WA-verzekering, deze is verplicht. Voordat u op uw scooter mag rijden dient u dus sowieso een WA-verzekering afgesloten te hebben, anders bent u niet verzekerd in het geval dat er iets gebeurt en daarnaast riskeert u hoge boetes wanneer u op een scooter rijdt zonder WA-verzekering.

Aanvullende scooterverzekering

Naast de verplichte WA-verzekering kunt u ervoor kiezen om ook een aanvullende verzekering te nemen. Een aanvullende verzekering is dus niet verplicht, maar kan u wel een hoop geld schelen wanneer er iets gebeurt. Er zijn twee verschillende soorten aanvullende scooterverzekeringen; de casco-verzekering en de all risk-verzekering. Het grootste verschil tussen de twee dekkingen is dat de casco verzekering geen schade vergoedt die u zelf aan uw scooter toebrengt, waar een all risk verzekering dit wel doet. Veroorzaakt u dus zelf per ongeluk een deuk of kras op uw scooter? Dan bent u hier met de casco dekking niet voor verzekerd, maar met de all risk dekking wel.

scooterverzekering

Scooterverzekering vergelijken

Als u eenmaal weet wat voor soort verzekering u af zou willen sluiten, is het daad om op zoek te gaan naar een verzekeraar die aanbiedt waar u naar op zoek bent. Er zijn veel vergelijkssites om scooterverzekeringen te vergelijken, zodat u gemakkelijk de goedkoopste scooterverzekering vindt.

Het is echter belangrijk om ook op de voorwaarden van de verzekering te letten, een verzekering die op het eerste oog het goedkoopst lijkt hoeft dat namelijk niet perse te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld verzekeraars die met schadevrije jaren werken, wat betekent dat hoe langer u schadevrij rijdt, hoe minder premie u betaalt. Op die manier kunnen dit soort verzekeringen op lange termijn dus goedkoper zijn dan andere die in eerste instantie goedkoper lijken.