Zakelijke lening of zakelijk krediet: welke variant kies je?

zakelijke lening oversluiten

Ondernemers die vooruit kijken en in hun winkel, onderneming of bedrijf willen investeren, zijn verstandig bezig. Want waarom zou je economische kansen laten liggen als er groei en ontwikkeling mogelijk is? Lastig is alleen dat je geld moet lenen, als je wilt investeren maar op dit moment niet voldoende activa hebt. Je kunt voor jouw onderneming daarbij kiezen uit twee veelvoorkomende vormen van financiering: een zakelijke lening oversluiten of afsluiten, of kiezen voor een zakelijk krediet. Wat zijn de voordelen en nadelen van beide financieringsmodellen? Welke van de twee kun jij het beste kiezen voor jouw onderneming?

zakelijke lening oversluiten

Een zakelijke lening of een kredietvorm: wat is het verschil?

Wat is het verschil tussen een zakelijke lening en een zakelijk krediet? Bij beide leningsvormen betaal je als afnemer rente en aflossingskosten. Bij een krediet betaal je al extra nog de servicekosten van de geldlimiet en bij een lening mot je de afsluitkosten extra betalen.

Het verschil is dat een zakelijke lening vaak voor een lange termijn afgesloten wordt. De aflostijd loopt van drie maanden tot vijf jaar. Er wordt over deze gehele periode rente betaald en afgelost. Bij een krediet kun je geld opnemen wanneer jij dat zelf wilt. Alleen over het geld dat je uit het krediet haalt betaal je rente.

De voordelen van een zakelijke lening

Een zakelijke lening heet diverse voordelen te bieden. Zo kun je altijd een zakelijke lening oversluiten naar een lening met betere voorwaarden. Een zakelijke lening oversluiten kan dan ook iets zijn om te overwegen, zeker gezien de interessante rentepercentages van dit moment. Een zakelijke lening is met name handig als je een eenmalige grote investering of uitgave wilt doen, waar je nu niet voldoende kapitaal voor hebt.

Voordelen van een zakelijk krediet

Een krediet is vooral handig als je meermalen wat grotere uitgaven wilt doen op een zo voordelig mogelijke manier. Je kunt het bedrag opnemen wanneer jij wilt en bepaalt ook zelf de hoogte van het bedrag. Er wordt door kredietverstrekkers alleen een maandelijks rentebedrag gerekend over het geld dat is opgenomen van de rekening. Dat is dus relatief voordelig als je af en toe een groot bedrag wilt crediteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *