Werken met een prepaid creditcard

Werken met een prepaid creditcard

8 juni 2020 Uit Door Redactie

Werken met een prepaid creditcard is erg handig in bepaalde situaties. Het is namelijk een manier om gemakkelijk internationaal betalingen te doen. Alleen zit er dan wel een limiet aan. De creditcard moet namelijk eerst gevuld worden met een bepaald bedrag dat er door de gebruiker wordt op gestort. Wanneer betalingen worden gedaan, is er dan ook niet meer mee te doen dan het bedrag dat er vooraf op is gezet. Dit betekent dus ook eigenlijk dat het niet om krediet gaat. Het is geld dat je al op je rekening hebt dat naar de kaart gaat.

prepaid creditcard

Gebruiken als een creditcard

Het voordeel van een prepaid creditcard is dat deze te gebruiken is als een gewone kaart. Het verwerken van de betaling gaat op dezelfde wijze. Met dat verschil dat er vooraf geld op is gezet en het niet achteraf verrekend wordt met een totaalfactuur, bijvoorbeeld aan het einde van de maand. Zo bouw je dus ook geen schulden op. Dit is wel heel aantrekkelijk, want daardoor voorkom je ook veel mogelijke problemen. Bovendien heb je het veel meer in eigen hand. De limiet kan je namelijk zelf heel gemakkelijk bepalen. Dit is namelijk niet meer dan jouw storting.

prepaid creditcard
Close up of credit cards over grey background

Gebruiken in verschillende situaties

Een prepaid creditcard gebruiken is bijvoorbeeld handig op reis. Denk aan het betalen van een factuur voor een hotelkamer. Of denk aan het huren van een auto. Dit zijn allemaal zaken die je gemakkelijk wil afhandelen, ondanks de wat grotere bedragen. Dat je dit dan met een creditcard kan doen, maakt het wel zo gemakkelijk. Dat je echter geen schuld opbouwt, is net zo belangrijk. Je bent er direct zeker van dat alles op de juiste wijze is verzorgd. Wel is het belangrijk dat alles dan op de juiste wijze is verzorgd en er genoeg geld staat.