Sparen vergelijken iets voor jou?

Sparen vergelijken iets voor jou?

6 november 2020 0 Door Redactie

Ben jij aan het sparen voor een auto, huis of fiets? Dan is het goed om te sparen. Als je een dure aankoop doet is het voor de meeste heel normaal om te sparen. Met sparen zet je bijvoorbeeld elke maand een deel apart. Het is handig sparen vergelijken!

Wat is een rekening om te sparen?

Een spaarrekening is een rekening waar je geld op kunt zetten om te sparen.  Heb je genoeg gespaard en wil je het geld uitgeven? Dan kan je het geld opnemen of overboeken naar een andere rekening, bijvoorbeeld jouw betaalrekening. Over het geld dat op je spaarrekening staat, ontvang je rente. De rente die je krijgt over het bedrag kan verschillen en door de bank aangepast worden. Je hebt dan het recht om over te stappen naar een andere bank, met bijvoorbeeld een hogere rente. Het wordt aangeraden om regelmatig spaarrentes met elkaar te vergelijken.

Voor en nadelen

Je hebt verschillende voordelen met een rekening: de rente kan stijgen waardoor jij elk jaar meer geld krijgt. Je hebt geen beperkingen bij tussentijds opnemen van geld. Je bent niet verbonden aan een minimum bedrag om erop te zetten.

Je hebt natuurlijk ook nadelen. De opbrengst via rente is niet te bepalen. De variabele rente daalt mee als de marktrente daalt. Je hebt vaak lagere rente ten opzichte van deposito sparen.

Wil jij graag sparen?