Met deze tips betaal je nooit meer te veel voor zakelijke energie

Met deze tips betaal je nooit meer te veel voor zakelijke energie

18 mei 2021 0 Door Redactie

Een rasechte ondernemer wil zoveel mogelijk geld besparen op diverse kosten. Denk hierbij aan de kosten voor zakelijke energie of de kosten voor freelance werknemers. Een rasechte ondernemer heeft echter ook vaak te weinig tijd om zich te verdiepen in op wat voor een manier je minder geld kwijt bent aan dit soort zaken. Onze tip? Neem er toch even de tijd voor, ook al ben je druk met andere zaken voor je bedrijf. Door een beetje tijd te steken in bijvoorbeeld zakelijk energie vergelijken bespaar je op jaarbasis enkele tientjes tot wel honderden euro’s op je energierekening. Hoe je dat precies doet? Dat lees je in dit artikel.

Blijf nooit hangen bij een energieleverancier

Een van de meest gemakkelijke tips om op te volgen, is bijvoorbeeld dat je nooit moet blijven hangen bij een energieleverancier waar je op dat moment een zakelijk energiecontract hebt lopen. Dat is precies het punt waar het voor veel ondernemers fout gaat. Zij hebben een energiecontract met een scherp energietarief af kunnen nemen en denken dat ze daarmee voor de komende jaren wel goed zitten. Nee – zolang je zelf geen actie onderneemt, zal je nooit uiteindelijk het beste tarief betalen voor zakelijke energie. Er is altijd wel ergens een betere deal te scoren wanneer je contract is afgelopen. Daarom raden we je aan om nooit te blijven hangen bij een energiebedrijf. Houd de einddatum van je energiecontract in de gaten en stap over wanneer dat kan. Alleen op die manier profiteer je van eventuele kortingen of welkomstcadeaus.

Blijf zakelijke energie vergelijken met een tool

Nooit blijven hangen, betekent dus dat je actie moet ondernemen. Je moet zelf op zoek gaan naar een passende energiedeal bij jouw jaarlijkse verbruik. Daar hoef je tegenwoordig niet eens heel veel voor te doen. Natuurlijk kun je zelf in Google of via via op zoek gaan naar de ideale match – je kunt er echter ook voor kiezen om een zakelijke energievergelijker te gebruiken voor mkb energie vergelijken. Zo’n online tool is er namelijk op ingericht om binnen enkele seconden meerdere passende energiebedrijven te vinden op basis van jouw verbruik. Het grote voordeel van een zakelijke energievergelijker is dat je altijd alle mogelijke resultaten te zien krijgt. Zo weet je 100% zeker dat je niet alsnog ergens anders goedkoper uit bent. Daarnaast heb je altijd de keuze uit meerdere energiecontracten. Je bent nergens toe verplicht en je kiest zelf een aanbieder die het beste bij jouw bedrijf past. Hoe handig is dat? Op deze manier betaal je in ieder geval nooit meer te veel voor je zakelijke energie.

Check de opzegtermijn en einddatum goed

Tot slot is er nog een aantal data waar je op moet letten om op die manier zo min mogelijk te betalen voor je zakelijke energie. Je moet bijvoorbeeld op de opzegtermijn letten van je huidige energiecontract voordat je gaat overstappen. Sommige ondernemers stappen namelijk te vroeg over, waardoor ze een opzegboete krijgen. Die boete is het bedrag dat je moet betalen voor de energie die je nog had afgesproken af te nemen bij je huidige energieleverancier. Op basis van jullie afspraak heeft het energiebedrijf namelijk energie ingekocht. Bij de meeste energieleveranciers geldt een opzegtermijn van 30 of 31 dagen, maar controleer dit goed – sommigen hanteren een termijn van drie maanden. Een andere datum waar je zeker je aandacht op moet hebben, is de einddatum. Te vroeg opzeggen is een dure optie, maar te laat ook absoluut. Wanneer je vergeet om over te stappen, mag de energieleverancier je contract stilzwijgend verlengen. Helaas gebeurt dit nooit tegen aantrekkelijke aanbiedingstarieven waarvoor je het contract ooit hebt afgenomen. Verlengingstarieven zijn hoog en dat ga je zeker merken in je zakelijke portemonnee. Probeer dit dus te vermijden om extra hoge kosten te voorkomen.