Meer financiële onafhankelijkheid gewenst? Je bereikt het met bitcoins

Meer financiële onafhankelijkheid gewenst? Je bereikt het met bitcoins

19 augustus 2020 Uit Door Redactie

De laatste jaren maken langzamerhand steeds meer mensen in Nederland zich zorgen om hun spaargeld en hun beleggingsmogelijkheden. Dit komt doordat het vertrouwen in het economische systeem zoals we dat al vele jaren kennen niet altijd optimaal meer is. In sommige andere landen in de wereld hebben we reeds kunnen zien wat er gebeurt als het volledige economische systeem in elkaar klapt. Gigantische inflatie is dan wat je krijgt, met enorme armoede onder de bevolking als gevolg. Je kunt vrezen dat dit op een dag ook in Nederland kan gebeuren. Mede daarom is beleggen in bijvoorbeeld bitcoins een goed doel van je spaargeld. Bitcoins kopen doe je in principe met waardeopslag als belangrijkste doel. Dit staat eigenlijk gelijk een het behoud (of eventueel vermeerdering) van je koopkracht. Ook kunnen bitcoins gebruikt worden als onderpand voor krediet.

Crypto

Op deze plekken kun je bitcoins kopen

Aangezien de bitcoinwereld zich alleen online afspeelt, is het een logische vraag waar je deze bitcoins nu eigenlijk kunt kopen. Welnu, dit kan op de volgende online platformen:

  • Bitvavo: dit is de bekendste Nederlandse beurs op het gebied van bitcoins. Verhandelingen verlopen hier ook snel en effectief. Een Bitcoin wallet heb je hier niet per se nodig.
  • Heb je wel een Bitcoin wallet? Dan is Coinmerce de plek waar je moet zijn om op voordelige wijze bitcoins aan te schaffen.
  • Voor het verhandelen van bitcoins kun je het best gebruikmaken van Binance als Bitcoin trading platform.
Online