Kom je altijd in aanmerking voor een VOG?

Kom je altijd in aanmerking voor een VOG?

15 juni 2020 Uit Door Redactie

Eigenlijk is het heel eenvoudig, heb je geen strafbare feiten gepleegd zal je aanvraag met een positief antwoord worden beantwoord. Met andere woorden je vog aanvraag zal positief worden behandeld en je krijgt de verklaring omtrent gedrag. Kleine overtredingen zijn geen belemmering, dan hebben we het over lichte snelheidsovertredingen. Heb je een misdrijf begaan dan wordt het een heel ander verhaal, dit is wel essentieel bij een aanvraag. Bij een misdrijf wordt er wel teruggekeken en ook bekeken wat voor delict je hebt gepleegd.

vog aanvraag

Wanneer krijg je geen VOG?

Het kan natuurlijk zijn dat je een strafblad hebt, in dat geval heb je dus een delict gepleegd wat van invloed kan zijn voor een verklaring omtrent gedrag. Mede afhankelijk of het strafbare feit is gepleegd in de termijn van terugkijken wordt er bepaald of je de vog krijgt of niet. Het is ook belangrijk wat de aard is van het misdrijf, je zal snappen dat rijden onder invloed niet handig is als je voor taxichauffeur hebt gesolliciteerd. Maar heb je iets strafbaars gepleegd wat niet in strijd is met je toekomstige baan dan hoeft dit geen belemmering te zijn om je vog te krijgen.

vog aanvraag

Waarom online een vog aanvragen

Een vog aanvragen kun je heel eenvoudig online doen, in plaats van naar de gemeente te gaan kun je dit ook doen  op vog-aanvraag.info.nl. Dag en nacht kun je hier een aanvraag doen, slechts een paar minuten heb je nodig om je aanvraag af te ronden. Is de aanvraag behandeld dan krijg je per post de uitslag van het onderzoek opgestuurd.