Is goud kopen een slimme investering?

Is goud kopen een slimme investering?

9 oktober 2020 Uit Door Redactie

Mijn vrouw en ik zijn vijftien jaar getrouwd en werken allebei fulltime voor een verzekeringsmaatschappij. Een aantal jaar geleden werd mijn schoonvader ziek en helaas overleed hij na een paar maanden ziekbed. In deze periode was er natuurlijk veel te verwerken voor ons, maar werden we ook geïnformeerd over een erfenis. De vader van mijn vrouw kwam uit een welvarende familie, en had zelf ook flink wat kapitaal opgebouwd. Gezien het feit dat mijn vrouw en ik beide fulltime werkzaam zijn, konden we op dat moment onze levenskosten, en het onderwijs van onze twee dochters, prima betalen. We wisten dus dat we een grote som geld zouden krijgen en begonnen om ons heen te kijken naar manieren om dit geld te investeren voor later. Het was een prettige gedachte om een mooi bedrag achter de hand te hebben, en om dat eventueel later weer aan onze dochters door te kunnen geven. We besloten om op onderzoek uit te gaan.

We werden natuurlijk al snel geconfronteerd met alle investeringsmogelijkheden die bedrijven vandaag de dag aanbieden. Er werd veel gesproken over investeren in vastgoed, en we lazen talloze artikelen over speculeren op de beurs. Maar we werden ook onrustig van de gedachte dat het geld dat we hadden zo afhankelijk zou worden van hoe bedrijven presteren. In de tijd dat mijn schoonvader overleed waren we namelijk nog maar net uit de crisis van 2008 aan het kruipen, en kwamen er een heleboel negatieve verhalen uit de financiële wereld naar boven. We begonnen te twijfelen aan het nut van geld sparen op de bank, maar vonden ook de overige investeringsopties te risicovol. We wilden ons geld uiteraard zo veilig mogelijk bewaren voor later.

Goud verkopen

Goud kopen als appeltje voor de dorst

Toen kwamen we op een website terecht waar we lazen over de mogelijkheden om te investeren in goud. Dat wil zeggen: goud kopen, in de vorm van een goudbaar, waarmee we dan in feite ons geld ‘vast in goud’ zouden leggen. En wanneer het moment komt dat we weer beschikking over dat geld willen hebben, kunnen we de goudbaar weer verkopen. De site zag er goed uit, en we raakten enthousiast. Ik wilde natuurlijk wel weten hoe betrouwbaar deze partij was, en nam telefonisch contact op. Toen kwamen we erachter dat deze goudhandelaar, Contant Inkoop Goud, onderdeel was van een veel ouder juweliersbedrijf. Deze juwelier – Baldev genaamd – kende ik toevallig, het zit aan de Eerste van Swindenstraat in Amsterdam. Met tientallen jaren ervaring en een familiegeschiedenis in de goudhandel wist ik dat zij weten waar ze het over hebben.

Mijn vrouw en ik zijn daar toen een keer heen gegaan, om de sfeer te proeven en te vragen naar de mogelijkheden, en wat werden we prettig geholpen! Ze begonnen met het benadrukken hoe belangrijk het is dat je alles weet over de huidige goudprijs. Daar werden we meteen van op de hoogte gebracht. We kregen een kopje koffie en kregen wat extra informatie over hoe de goudhandel in elkaar zit, en vooral over waarom mensen ervoor kiezen om in goud te handelen. Ze gaven aan dat veel mensen die wat extra’s te besteden goud kopen zien als ‘appeltje voor de dorst’. Als een manier om te investeren in later.

Goud verkopen

Investeren in later

Met veel extra kennis over goud en de goudkoers in onze zakken, verlieten we de juwelier in Amsterdam. Na goed overleg met het hele gezin hebben we toen besloten ons geld inderdaad te investeren in goud. En daar hebben we geen spijt van gekregen. Dit alles speelde zo’n vier jaar geleden, en sindsdien zijn wij de trotse eigenaren van twee Umicore goudbaren van een kilo. Twee kilo goud dus, en we hebben het veilig opgeslagen bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opslaan en bewaken van waardevolle spullen. Het meest fijne vinden we het rustgevende gevoel dat ‘later’ al veilig gesteld is, voor ons, maar zeker ook voor onze kinderen. En dat voelt veel beter dan het risicovol bij een bank opslaan van je geld.

Wij raden iedereen aan om eens te kijken op de website van www.contant-inkoop-goud.nl!