Hoe gaat een outplacement traject in zijn werk?

Hoe gaat een outplacement traject in zijn werk?

25 augustus 2020 Uit Door Redactie

Vervalt je functie en weet je niet goed hoe je verder moet? Dan kan een outplacement traject helpen om in kaart te brengen wat bij je past. Hoe het traject in gang wordt gezet leggen we uit in dit artikel.

Wat is een outplacement traject

Een outplacementtraject lijkt enigszins op loopbaanbegeleiding. Je start met een outplacementtraject als je niet meer terecht kan op je huidige werkplek. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld dat je functie komt te vervallen, er sprake is van een reorganisatie of doordat de werkzaamheden niet bij je passen. Een werkgever geeft je dan vaak de mogelijkheid om een traject te volgen bij een outplacement bureau. Samen onderzoeken jullie een functie of werkplek die beter bij je past. De kosten hiervan liggen bij de werkgever.

Kiezen van een outplacement bureau

Als werknemer mag je vaak zelf de keuze maken voor een passend outplacement bureau. Er zijn veel verschillende bureaus die een traject aanbieden, waardoor de keuze niet gemakkelijk is. Een outplacement Zwolle klinkt aantrekkelijk als deze in de buurt zit, maar het gaat niet alleen om de locatie. Het is belangrijk dat het klikt tussen jou en de consultant en dat de invulling van het traject matcht met jouw verwachtingen en behoeftes. Het is dan ook aan te raden om verschillende bureaus te contacteren voor een kennismaking. Op die manier kan je trajecten met elkaar vergelijken.

Invulling van het traject

De invulling van een traject verschilt per bureau en per werknemer. Gemiddeld gezien duurt een traject negen maanden. Maar het kan langer duren, gezien er bij het verliezen van een baan ook een emotionele kant is. Het accepteren van de situatie en het opbouwen van zelfvertrouwen kost een hoop tijd.  

Een traject start altijd met een kennismakingsgesprek met je aangewezen consultant of coach. Tijdens dit gesprek bespreek je onder andere de reden van het outplacementtraject. Vervolgens worden persoonlijkheidstesten en onderzoeken afgenomen om jouw kwaliteiten, kennis en vaardigheden in kaart te brengen. Deze informatie is nodig om te beoordelen welke arbeidsmogelijkheden er zijn.

Als er een goed beeld is gevormd, is het tijd om de koers te bepalen. Welke functies passen bij jou en welke werkzaamheden geven je wel energie? Op basis hiervan wordt er een actieplan opgesteld. De consultant of coach helpt je bij de praktische kant. Je krijgt hulp bij het selecteren van banen, opstellen van een cv, schrijven van sollicitatiebrieven en voeren van sollicitatiegesprekken. Met natuurlijk als een einddoel om een werkplek te vinden die wél bij je past.