Groene lening vergelijken

groene lening vergelijken

Momenteel is het een goed moment om investeringen te doen met als doel een schoner milieu. De rente is immers laag, en als je het eigen huis groener maakt, is dat verdienen. Maar hoe moet je een groene lening vergelijken, en wat voor lening is het handigste?

groene lening vergelijken

Online kredieten bekijken is makkelijk

Je huis kan weer echt die spaarpot worden als je de woning klaarmaakt voor de energietransitie. Een woning die al van het aardgas af is, is veel waard, en als de woning ook nog middels zonnepanelen zelf energie kan opwekken, dan bezit je een huis wat je snel kan verkopen voor een goede prijs. Tot het moment dat je de woning verkoopt geniet je van een moderne woning. Maar die modernisering moet wel gerealiseerd worden, en dat kan een investering zijn. Als je feilloos wil weten hoe je het moet financieren, ga dan naar de vele vergelijkingssites. De voorlichting is duidelijk, bijvoorbeeld je wil weten of je in één keer af kan lossen als je de loterij wint, al dat soort informatie is te vinden.

Hypotheek, persoonlijke lening, of doorlopend krediet?

Bij een groene lening vergelijken zul je al snel constateren dat een hypotheek ophogen het voordeligste is. De woning staat immers borg voor de schuld, en dat is de reden waarom een hypotheek goedkoper is dan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Als je de kosten via de hypotheek kan regelen, dan is dat het goedkoopste. Een doorlopend krediet is meer iets voor het kopen van auto’s. Dus als je besluit om elektrisch te gaan rijden, je weet dat je over een aantal jaar de auto in zal ruilen voor een jongere of zelfs een nieuwe auto, en dat je dan bij moet betalen. Op zo’n moment is een doorlopend krediet als groene lening ideaal. Een persoonlijke lening is interessant als je bijvoorbeeld kiest voor enkel de zonnepanelen. Meer wil je niet vergroenen dus ook niet investeren, je wil de zonnepanelen al gelijk hebben en er niet voor sparen, dan koop je op afbetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *