Een starterslening

een starterslening

Met de huidige huizenmarkt, die op zijn kop staat is een huis kopen lastig. Al helemaal voor starters, voor wie een huis kopen praktisch onmogelijk is. Vandaar dat het belangrijk is te verdiepen in manieren om extra geld te lenen, een voorbeeld hiervan is een starterslening.

Met een starterslening is het namelijk mogelijk extra geld te lenen bovenop de hypotheeklening die je van de bank krijgt. Je kan hier achter komen door op de websites van een kredietverstrekkers de rekentool te gebruiken. Aan de hand van jouw persoonlijke financiële kan de tool berekenen hoeveel geld je kan lenen.

een starterslening

Wat is een starterslening?

De starterslening is een extra lening die het gat dicht tussen de vraagprijs van een woning en de maximale hypotheek die jij kan krijgen. Op deze manier kan jij wel een huis kopen, in plaats van elke keer net niet. Belangrijk om te realiseren dat je niet in elke gemeente een starterslening kan afsluiten, sommige gemeenten ondersteunen dit helaas niet. Je zult wel toestemming moeten hebben van de gemeente, provincie of corporatie voor een huis kopen met een starterslening. Wanneer er toestemming is voor de lening, kan je een starterslening aanvragen bij het stimuleringsfonds volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn).

Het grote voordeel van een starterslening is de manier waarop je de lening terugbetaalt. De eerste drie jaar ben je niet verplicht af te lossen en betaal je geen rente. Het idee erachter is dat na drie jaar een hoger salaris hebt, waardoor je de hogere maandlast kan betalen. 

Er zijn veel kredietverstrekkers die een starterslening financieren, het is van belang een starterslening te vergelijken omdat er verschil zit in de hoogte van de rente en het maximaal te lenen bedrag.

Meer lezen? Bankr heeft veel artikelen over leningen, hypotheken en andere financiële zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *