Een spaarrekening openen voor je kind? Dit zijn onze tips!

Een spaarrekening openen voor je kind? Dit zijn onze tips!

1 november 2020 0 Door Redactie

Je wilt natuurlijk voor je kinderen al vroeg beginnen met het opbouwen van een spaarrekening. Want hoe vroeger je hiermee begint, hoe hoger de rente zal oplopen. Maar hoe vind je nu een aanbieder van een spaarrekening kind, waarbij de rente het hoogst is? Dat lees je in dit artikel.

Zo veel mogelijk sparen

Het helpt je kinderen enorm wanneer ze al beschikken over een gevulde spaarrekening wanneer hun leven echt gaat beginnen. En wanneer je hier als ouder vroeg mee begint, weet je zeker dat dit bedrag aardig kan oplopen. Uiteraard wil je daarmee je kind een vliegende start geven in het leven. Denk aan het bekostigen van een studie of zelfs een woning, waarmee je jouw kinderen enorm helpt. Maar je wilt natuurlijk wel een bank kiezen die een goed rentepercentage aanbiedt. Want alleen dan kun je optimaal gebruik maken van de bedragen die je opspaart. Er zijn echter een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een bank. Denk aan de voorwaarden met betrekking tot het veranderen van een spaarrekening in een betaalrekening. Vaak gebeurt dit bij achttien jaar, maar het kan ook eerder al gebeuren. Tevens kun je het geld langere tijd vastzetten, of ervoor zorgen dat je altijd geld kunt opnemen. 

Probeer tenslotte ook nog verschillende banken te vergelijken op rentepercentages. Dit doe je door een vergelijkingswebsite te gebruiken en de de aanbieder uit te kiezen met het hoogste rentepercentage. Want alleen zo zul je uiteindelijk het meeste kunnen sparen.