Alles over huis verkopen lees je op makelaarkosten.nl

Als je op de huidige huizenmarkt een huis wil verkopen, dan heb je geluk. Ten eerste is het ontzettend makkelijk om je huis te verkopen, want de vraag is vele malen groter dan het aanbod en ten tweede kun je door slim te handelen een bedrag voor je woning ontvangen dat ver boven de vraagprijs ligt. Om echt het maximale uit je huis te halen wanneer je je huis wil verkopen, doe je er goed aan om een gewiekste makelaar in te schakelen. Deze kan je helpen om bijvoorbeeld nog wat last minute veranderingen door te voeren, zodat je de vraagprijs op kunt drijven. Ook het organiseren van kijkmomenten met veel potentiele kopers is uiteraard effectief. Hoe meer mensen er op een woning af komen, des te meer men bereid is om te bieden. Niet alleen voelt men dat men flink moet overbieden, maar door de grote populariteit wordt de woning al snel een gewild object. Immers, als er zoveel mensen op af komen, dan moet het wel een goede woning zijn en zo’n buitenkansje wil je dan niet laten schieten. Het voordeel van de huidige huizenmarkt is dat er sowieso veel mensen op je woning af komen, want zoals gezegd is de vraag veel groter dan het aanbod. De wanhoop om een huis te vinden is dan ook groot. Daarom sta je als verkoper in dit geval aan de goede kant. Maar je mag dan aan de goede kant staan van de scheidslijn, maar dat wil niet zeggen dat je je huis makkelijk kunt verkopen. Het inschakelen van een makelaar is daarom zeker een goed idee. Maar de vraag is dan welke makelaar geschikt is en welke makelaarskosten je mag verwachten. Je kunt een huis verkopen en een makelaar inschakelen puur voor het opdrijven van de vraagprijs. Je kunt dan zelf gewoon de bezichtigingen regelen en je kunt je huis bijvoorbeeld zelf op Funda of Marktplaats zetten. De makelaar kan dan het maken van de foto’s regelen en je kunt de makelaar inzetten tijdens de prijsonderhandelingen indien die plaats vinden. Het kan ook zijn dat er gewoon geboden wordt en dan hoef je als verkopende partij weinig te onderhandelen. Je kunt ook alles aan de makelaar overlaten en zelf lekker achterover leunen. Op makelaarkosten.nl lees je meer over de kosten waar je rekening mee moet houden. Je kunt een huis verkopen via een makelaar en dan een courtage betalen. In dat geval betaal je een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs aan de makelaar. Als je echt flink over de vraagprijs heen gaat, dan kan dit een duurdere optie zijn in vergelijking met een vaste prijs voor een totaalpakket. 

Een huis verkopen kan met en zonder makelaar

Het is ook goed om te weten dat je niet per se een makelaar hoeft in te schakelen. Als je een huis gaat verkopen dat goed in de markt ligt, dan hoef je geen makelaar in te schakelen om je huis te verkopen. Dat gaat in wezen vanzelf. 

Kijk voor meer informatie over makelaars op makelaarkosten.nl

Als je meer wilt weten over de mogelijkheden met makelaars en de bijbehorende kosten, dan kun je terecht op makelaarkosten.nl. Hier vind bijvoorbeeld informatie over: 

  • Courtage
  • BTW 
  • Kosten NVM-makelaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *