3 tips voor het scoren van de beste MKB energiedeal

3 tips voor het scoren van de beste MKB energiedeal

17 juni 2020 Uit Door Redactie

Voor iedereen is de energierekening in 2020 omhoog gegaan. Of je nu consument bent of wanneer je profiteert van MKB energie maakt niet uit; meer betalen voor hetzelfde gebruik is allesbehalve prettig. De kans is groot dat je als MKB’er alsnog graag zou willen besparen op je energierekening. De vraag hierbij is echter: wat moet je doen om minder te betalen voor je zakelijke energie? Er is een aantal tips die je op kunt volgen om jaarlijks minder geld kwijt te zijn aan je energierekening. Goed nieuws: hieronder lees je drie eenvoudig toe te passen tips waarmee je direct kunt beginnen.

MKB energie vergelijken voor de beste deal

Energie is in 2020 duurder geworden door onder andere hogere overheidsheffingen. De Nederlandse overheid wil het gebruik van gas zoveel mogelijk terugdringen, waardoor energierekeningen hoger komen te liggen. Wat jij als ondernemer kunt doen om alsnog de beste aanbieding te scoren, is het blijven vergelijken van zakelijke energie. Wist je dat je met energie mkb vergelijken al tot enkele honderden euro’s per jaar kunt besparen? Hier hoef je niet eens zo gek veel voor te doen: gebruik een zakelijke energievergelijker en je weet binnen no time welke aanbieding het beste bij je past. Met zo’n energievergelijker krijg je op basis van je jaarlijkse verbruik meerdere deals waar je uit kunt kiezen. Wat je ook doet: blijf in ieder geval nooit hangen bij je huidige energieleverancier. Er is altijd ergens anders een scherper tarief te scoren.

Let op de opzegtermijn van je energiecontract

Wat hierbij ook belangrijk is, is om op de opzegtermijn van je energiecontract te letten. Waarom je dat moet doen? Heel simpel: je wilt een zakelijk energiecontract nooit te vroeg opzeggen. Het kan maar zo gebeuren dat je tijdens je energiecontract ergens anders een hele aantrekkelijke deal ziet. Voordat je direct overstapt, is het verstandig om even te kijken naar de opzegtermijn van je huidige contract. Besluit je namelijk om te vroeg over te stappen (nog niet binnen je opzegtermijn) dan ontvang je een opzegboete. Een energiebedrijf heeft namelijk aan de hand van jullie onderlinge afspraken zakelijke energie ingekocht. Wanneer jij eerder dan afgesproken weggaat, zit de leverancier nog met de ingekochte energie. Daar moet jij voor betalen. In dat geval krijg je dus te maken met een opzegboete en met de kosten van een nieuw energiecontract.

Begin met zelf opwekken van groene zakelijke energie

Tot slot is er nog een interessante stap die je als ondernemer kunt zetten. Wat dacht je ervan om je eigen zakelijke energie op te wekken? Een kanttekening hierbij is het feit dat je wel eerst moet investeren voordat je kunt ‘genieten’ van gratis energie. Uiteindelijk is deze vorm van stroom afnemen voor je bedrijf dus heel goedkoop – want na enkele jaren betaal je vrijwel niets voor je zakelijke energierekening. Steeds meer ondernemers zien de voordelen in van zakelijke zonnepanelen. Met zakelijke zonnepanelen wek je je eigen duurzame en gratis stroom op. Natuurlijk moet je eerst een smak geld neerleggen, maar om de beste MKB energiedeal op langere termijn te scoren, zit je met deze ontwikkeling wel goed. Tel daarbij op dat de Nederlandse overheid ondernemers die dit soort groene stappen ondernemen steunt met subsidies en je hebt een goede deal. Op Minder.nl lees je meer over het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen en de besparing ermee.